На польського євродепутата-сексиста наклали "санкції безпрецедентної суворості"

Вівторок, 14 березня 2017, 14:01

Польський євродепутат Януш Корвін-Мікке, який заявив, що жінки заслуговують на меншу зарплатню, бо вони "слабші, менші й менш розумні", потрапив під санкції Європарламенту за образу жінок.

Про це йдеться у заяві президента Європарламенту Антоніо Таяні.

Покарання Корвіна-Мікке полягає у тому, що його на десять днів відсторонять від будь-якої парламентської діяльності, позбавлять права представляти Європарламент протягом року, а також накладуть штраф у розмірі зарплатні за 30 днів.

У заяві Таяні сказано, що йдеться про "санкції безпрецедентної суворості".

"Я не потерплю такої поведінки від того, хто, як очікується, виконуватиме свої обов'язки в якості представника народів Європи з належною гідністю. За образами всіх жінок відображається презирство євродепутата до наших фундаментальних цінностей" - заявив Таяні.

Президент ЄП також вибачився перед усіма, кого образили заяви Корвіна-Мікке.

Нагадаємо, на початку березня Януш Корвін-Мікке під час виступу на засіданні ЄП заявив, що жінки повинні заробляти менше, ніж чоловіки.

"Звісно ж, жінки повинні заробляти менше за чоловіків, бо вони слабші, менші, менш розумні. Вони повинні заробляти менше", - сказав він.

Раніше цей євродепутат вже відзначався низкою скандальних заяв і вчинків.

Зокрема, Корвін-Мікке заявив, що Україна є "справжньою загрозою для поляків", в той час як Росія є природним союзником Польщі.

Наприкінці 2015 року він прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів євродепутат вирушив через Москву. У зв’язку з цим ГПУ відкрила проти нього провадження.

Крім того, під час виступу проти запровадження єдиного квитка для подорожей країнами Європи Корвін-Мікке завершив свою промову нацистським привітанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: