Ердоган наказав розірвати побратимські стосунки між Роттердамом і Стамбулом

Середа, 15 березня 2017, 15:08

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наказав прем'єр-міністру Біналі Йилдириму розірвати побратимські стосунки Стамбула з Роттердамом.

Про це повідомляє Hurriyet daily news.

"Я сказав це нашому прем’єру минулої ночі. Я сказав йому негайно проінформувати мера Стамбула для того щоб в односторонньому порядку розірвати угоду про побратимські стосунки з Роттердамом, бо для нас неможливо бути побратимами таким людям" - заявив Ердоган.

Як відомо, 11 березня Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.

Крім того, влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.

Після цього президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пригрозив, що Нідерланди "заплатять" за видворення міністра і за те, що не пустили главу МЗС для проведення запланованих мітингів, та закликав міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.