Ердоган: референдум в Туреччині буде кращою відповіддю "фашистській Європі"

Вівторок, 21 березня 2017, 14:31

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що голосування на референдумі на користь розширення його повноважень буде найкращою відповіддю "фашистській і жорстокій" Європі.

Про це Ердоган сказав на мітингу в Анкарі, повідомляє AFP.

"Ця Європа, як і перед Другою світовою війною, расистська, фашистська і жорстока... антиісламська і антитурецька Європа", - сказав Ердоган.

"Треба дати таку відповідь, щоб ті, хто дивляться на нас з екранів, хто спостерігає за нами за кордоном, наші громадяни, вся Європа, весь світ почув це", - додав він..

Референдум у Туреччині відбудеться 16 квітня і на ньому пропонується затвердити конституційні зміни, які, зокрема, скасовують посаду прем'єр-міністра і дозволять Ердогану залишитися при владі до 2029 року.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель вимагала від Туреччини припинити використання нацистських порівнянь при згадках про Німеччину та її союзників.

Як відомо, в кількох містах Німеччини були скасовані агітаційні заходи турецьких міністрів.

Раніше президент Туреччини  назвав дії голландського уряду "фашистськими", після того, як в Нідерландах заборонили агітаційні виступи турецьких міністрів.

Після цього президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що побачити нацизм серед голландців можуть тільки відірвані від реальності люди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: