Фійон оновлює склад свого штабу на президентських виборах

Четвер, 9 березня 2017, 19:06

Кандидат в президенти Франції від партії "Республіканців" Франсуа Фійон почав оновлювати свою команду після того, як минулого тижня через скандали частина команди залишила його.

Про це повідомляє Le Monde.

За даними видання, Фійон призначив нових осіб у штаб своєї передвиборної кампанії.

Координатором кампанії, окрім Брюно Ретайо, став також Крістіан Жакоб - голова фракції "Республіканців" у національних зборах, прихильник екс-президента Ніколя Саркозі.

А колишній міністр фінансів Франсуа Баруен призначений відповідальним за "політичні зібрання".

Повідомляється, що депутат нацзборів Люк Шатель став офіційним представником Фійона і координатором комітетів на підтримку кандидата. Він змінив Тьєррі Солера, який минулого тижня подав у відставку через скандал.

"Про інші призначення буде повідомлено на наступному тижні", - йдеться в прес-релізі партії.

Як повідомлялося, 1 березня глава передвиборної кампанії Франсуа Фійона Патрік Стефаніні подав у відставку. Наступного дня про відставку заявив заступник  голови передвиборної кампанії кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона Себастьєн Лекорну.

Також 1 березня стало відомо, що французька партія центристів "Союз демократів і незалежних" вирішила призупинити свою участь у передвиборній кампанії Франсуа Фійона та думає над тим, щоб надалі підтримувати незалежного кандидата Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, 1 березня, на прес-конференції Франсуа Фійон підтвердив інформацію про виклик 15 березня судовими магістратами у справі працевлаштування його дружини й дітей, та що він не зніматиме свою кандидатуру на виборах президента країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.