Туск: я точно не фанат Росії

П'ятниця, 15 грудня 2017, 16:47

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що точно не вважає себе фанатом Росії.

Про це він сказав під час прес-конференції за підсумком саміту ЄС в Брюсселі, відповідаючи на запитання естонської журналістки щодо розколу серед європейських лідерів у питанні міграційних квот та антиросійських санкцій.

Туск спробував переадресувати відповідь на питання журналістки главі Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру, сказавши, що не є прихильником і найкращим експертом, коли ідеться про голосування кваліфікованою більшістю у ЄС.

Юнкер втрутився із уточнюючою реплікою щодо Росії, на що Туск відповів: "Я точно не є фанатом Росії. Можливо, Жан-Клод краще підготований за мене (для відповіді на поставлені запитання – Ред.)".

Згодом Туск все ж розповів, що лідери країн ухвалили рішення щодо продовження санкцій проти РФ одностайно і без жодних суперечок.

Раніше видання EUobserver повідомило, що деякі глави держав та урядів на саміті ЄС переконували, що "санкції не можуть продовжуватися вічно". Видання не називає прізвищ або країн.

Також повідомляється, що канцлер Німеччини Ангела Меркель відстоювала позицію, що санкції скасовувати не можна, бо це "надішле неправильний сигнал Москві".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.