У Німеччині можуть відмовитися від цілі скоротити викиди на 40% до 2020 року

Вівторок, 9 січня 2018, 07:52

Представники партій на переговорах щодо формування нового німецького уряду пропонують відмовитися від "нереального" цільового показника - скорочення викидів вуглекислого газу на 40 відсотків до 2020 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Учасники зондувальних переговорів щодо формування "великої коаліції" від Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) пропонують відмовитися від важливого цільового показника щодо захисту клімату, який раніше був зафіксований урядом Німеччини.

Йдеться про зобов'язання країни скоротити до 2020 року викиди вуглекислого газу на 40 відсотків у порівнянні із 1990 роком.

Як повідомили агентству dpa в понеділок, 8 січня, джерела, знайомі з перебігом переговорів, про це домовилися представники трьох партій у переговорній групі, яка опікується питаннями енергетики, клімату та захисту довкілля.

У пропозиції, яка ще не схвалена лідерами партій та фракцій, зазначається, що ця короткострокова мета не може бути досягнута до 2020 року з огляду на теперішню ситуацію. Водночас пропонується ухвалити пакет заходів, який би уможливив досягнення цього показника на початку 2020-х років.

Також учасники можливої "великої коаліції" планують зберегти інший цільовий показник - скорочення викидів на 55 відсотків до 2030 року.

Нагадаємо, 7 січня в Берліні почались консультації для підготовки до переговорів між ХДС, ХСС та СДПН щодо формування уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.