Юнкер заявив розділеним боснійцям: Об'єднуйтеся, якщо хочете в ЄС

Середа, 28 лютого 2018, 16:23

Голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив розділеним боснійським лідерам, що вони повинні подолати розбіжності і працювати разом, якщо хочуть, аби їх країна в один прекрасний день приєдналася до ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, сьогодні влада Боснії та Герцеговини передала Європейській комісії відповіді на перелік питань, необхідні для оцінки готовності країни отримати статус кандидата на вступ до ЄС.

Відповіді на питання, які займають понад 20 тисяч сторінок, президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру передали член президії Боснії і Герцеговини Драган Чович та глава ради міністрів БіГ Деніс Звіздич.

"Я не можу обіцяти вам дату, коли ваша країна стане кандидатом", - сказав Юнкер боснійським політикам під час церемонії передачі документа. "Сутність є більш важливою, ніж дата".

"Щоб стати членом ЄС, від держави необхідні спільні зусилля. Коли є розбіжності, то це призводить до паралічу, який призводить до затримок", - сказав він пізніше депутатам в національному парламенті.

Нагадаємо, балканське турне Юнкера триватиме з 26 лютого по 1 березня. Він відвідає Белград, Подгорицю, Приштину, Сараєво, Скоп'є та Тирану, а завершить поїздку візитом до Софії, яка найближчі півроку головує в ЄС.

Як відомо, 6 лютого Єврокомісія схвалила довгоочікувану стратегію щодо Західних Балкан, спрямовану на те, щоб надати нового імпульсу інтеграції в ЄС і прискорити домашню роботу, яку повинні виконати шість країн для вступу в блок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.