Суд Шотландії відпустив під заставу екс-міністра Каталонії

Середа, 28 березня 2018, 16:51

Екс-міністр Каталонії Клара Понсаті, яку розшукує Іспанія за звинуваченням у заколоті, була відпущена під заставу після появи на слуханнях з приводу її екстрадиції в шотландському суді.

Про це повідомляє BBC.

Професор Клара Понсаті була заарештована після того, як добровільно здалася поліції в Единбурзі.

Пізніше вона з'явилася на початкових слуханнях про екстрадицію в суді, де було дано дозвіл відпустити її під заставу.

"Вона (Понсаті - Ред.) не вірить, що іспанські суди можуть гарантувати незалежність, дотримання прав людини або справедливість. Клара залишається рішуча та готова дати відсіч", - заявив її адвокат Аамер Анвар.

"Клара хотіла б подякувати Ніколі Стерджен, шотландському уряду та політикам за їх солідарність. Шотландія є справжнім другом Каталонії в її важкі часи", - додав він.

Як відомо, сьогодні, 28 березня, колишній міністр освіти Каталонії Клара Понсаті, яку Мадрид звинувачує у заколоті, здалася поліції Шотландії, куди вона виїхала після висунення звинувачень іспанською прокуратору.

Нагадаємо, 23 березня суддя Верховного суду Іспанії висунув звинувачення 13 каталонським політикам, зокрема, екс-главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону, у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Суддя Верховного суду Іспанії також оголосив рішення про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків, яким висунули звинувачення у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: