Екс-міністр Каталонії, яку розшукує Мадрид, добровільно здасться поліції в Шотландії

Вівторок, 27 березня 2018, 20:42

Колишній міністр освіти Каталонії, яку Мадрид звинувачує у заколоті, має намір здатися поліції в середу у Шотландії, куди вона втекла.

Про це заявив адвокат Клари Понсаті, передає AFP.

"Я домовився з поліцією Шотландії про добровільну явку професора Клари Понсаті в поліцейський відділок на вулиці Сент-Леонард в Единбурзі", - заявив її адвокат Аамер Анвар.

"Моя юридична команда має доручення від професора Понсаті енергійно відстоювати її права у спробі Іспанії добитися її екстрадиції", - сказав він, додавши, що Понсаті вважає звинувачення проти себе "політичним переслідуванням".

Повідомляється, що Понсаті з'явиться в суді пізніше в середу на попередньому слуханні справи про екстрадицію, де адвокати будуть просити про те, щоб її відпустили під заставу до завершення всього слухання.

Нагадаємо, 23 березня суддя Верховного суду Іспанії висунув звинувачення 13 каталонським політикам, зокрема, екс-главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону, у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Суддя Верховного суду Іспанії також оголосив рішення про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків, яким висунули звинувачення у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.