Екс-міністр Каталонії добровільно здалася владі Шотландії

Середа, 28 березня 2018, 14:04

Колишній міністр освіти Каталонії Клара Понсаті, яку Мадрид звинувачує у заколоті, здалася поліції Шотландії, куди вона виїхала після висунення звинувачень іспанською прокуратору.

Про це повідомляє The Associated Press.

Понсаті, як є професором Університету Сент-Ендрюс, повернулася до Шотландії в березні після втечі з Іспанії з екс-лідером Каталонії Карлом Пучдемоном.

У середу в суді Единбурга має відбутися перше слухання щодо її екстрадиції. Захист Понсаті буде просити про те, щоб її відпустили під заставу до завершення всього слухання.

Адвокат Понсаті заявив, що звинувачення проти неї пов'язані з політичним переслідуванням і що її права людини "не можуть бути гарантовані" в Іспанії.

Нагадаємо, 23 березня суддя Верховного суду Іспанії висунув звинувачення 13 каталонським політикам, зокрема, екс-главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону, у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Суддя Верховного суду Іспанії також оголосив рішення про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків, яким висунули звинувачення у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: