МЗС РФ вимагає від Британії за місяць скоротити штат посольства і консульств

П'ятниця, 30 березня 2018, 15:13

Велика Британія протягом місяця повинна скоротити кількість працівників у посольстві і генконсульствах в Росії до числа дипломатичних працівників РФ в Британії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС РФ.

До російського відомства у Москві сьогодні був викликаний посол Британії, "якому заявлено рішучий протест у зв'язку з провокаційними і нічим не обґрунтованими діями британської сторони".

"Посол був проінформований про те, що в порядку заходів у відповідь британській стороні в місячний термін слід шляхом відповідних скорочень свого персоналу привести сумарна кількість працівників посольства Великої Британії в Москві і генеральних консульств в Росії у відповідність з числом російських дипломатів і адміністративно-технічних працівників, які знаходяться в тривалих відрядженнях у Великій Британії", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Росія раніше вже оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві після аналогічного кроку Лондона.

РФ також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Британії в Санкт-Петербурзі. Окрім того, припиняється діяльність Британської Ради на території РФ.

Сьогодні Міністерство закордонних справ Росії викликає до себе європейських послів, яким вручає ноту протесту через висилку російських дипломатів та оголошує про заходи у відповідь.

Напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров оголосив про вислання 58 американських дипломатів та двох співробітників генконсульства США в Єкатеринбурзі.

Як відомо, 29 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.