Британія попередила про "катастрофу" для Ірландії за відсутності угоди з ЄС

Середа, 11 квітня 2018, 11:28

Неспроможність Великої Британії і Європейського Союзу знайти рішення в ході переговорів про вихід королівства з блоку загрожуватиме "катастрофою" для ситуації в Ірландії.

Про це заявив міністр фінансів Британії Філіп Хеммонд, передає Reuters.

"Найгіршим результатом Угоди страсної п'ятниці була б відсутність рішення між ЄС і Великою Британією, що стало б катастрофою для ситуації в Ірландії", - сказав він.

Хеммонд не уточнив, чи мав він на увазі конкретно вирішення ірландського прикордонного питання, чи комплексну угоду про вихід Британії з ЄС.

Нагадаємо, ЄС пропонує залишити Північну Ірландію в митному союзі після Brexit. Північна Ірландія - єдина частина Британії, яка після Brexit матиме спільний кордон з державою-членом ЄС – Республікою Ірландія.

У британському уряді сьогодні також заявили, що мають намір уникнути "жорсткого кордону" після виходу з ЄС.

Контроль над імміграцією, а також обмеження вільного пересування з країн ЄС були одними з головних питань в кампанії референдуму про вихід Великої Британії з ЄС в 2016 році.

Нагадаємо, Євросоюз і Велика Британія досягли домовленості, що перехідний період після Brexit складе 21 місяць і завершиться 31 грудня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.