У Польщі затримали опозиційного депутата за звинуваченням у корупції

П'ятниця, 13 квітня 2018, 15:06

У Польщі офіцери Центрального антикорупційного бюро затримали депутата опозиційної партії "Громадянська платформа" (РО) Станіслава Гавловського.

Про це передає Оnet.pl.

Гавловського звинувачують у скоєнні п'яти злочинів, три з них стосуються корупції.

"Всеохоплюючі і ретельно зібрані дані свідчать про те, що у зв'язку з виконанням в уряді PO-PSL (партій "Громадянська платформа" і "Польська селянська партія". - Ред.) функцій держсекретаря в Міністерстві навколишнього середовища пан Станіслав Г. прийняв в якості хабара принаймні 175 тисяч злотих готівкою і два годинники загальною вартістю майже 26 тисяч злотих. Звинувачення також стосується спроб дати хабар розміром 200 тисяч, розкриття секретної інформації, а також плагіату в докторській дисертації", - повідомили в генеральній прокуратурі.

За словами Гавловського, звинувачення прокуратури є необґрунтованими.

"Багато разів навіть журналісти показали, що те, в чому мене звинувачує прокуратура, не відповідає дійсності. Надійний свідок, яким є Мечислав О., на фотографіях 2013 року має на зап'ясті годинник, який я нібито повинен був отримати в 2011 році. Однак ми живемо в країні PiS (владна партія "Право і справедливість". - Ред.), тому я готовий до всього", - заявив він.

Гавловський очікував, що його можуть затримати найближчим часом.

"Вчора ми чекали в моєму кабінеті затримання, але цього не відбулося. Ось чому сьогодні ми знову з'явилися у прокуратурі, сподіваючись нарешті отримати звинувачення. Якщо йдеться про затримання, то він буде першим політв'язнем Четвертої Речі Посполитої", - сказав представник Гавловського перед його походом до прокуратури.

Як виявилося, представники антикорупційного бюро уже перебували в будівлі, де й затримали Гавловського.

Заступник голови РО Томаш Глоговський повідомив, що всі депутати від партії готові взяти Гавловського на поруки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.