У НАТО вважають, що ПДЧ не вплине на рівень військової співпраці з Україною

Середа, 18 квітня 2018, 18:12

Отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) є політичним питанням і не надто вплине на військову співпрацю, рівень якої і без того є дуже високим.

Про це заявив голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел в інтерв’ю УНІАН.

"Це більше політичний, ніж військовий інструмент. Для військових, мені складно уявити, що надання ПДЧ змінить значно рівень співпраці, який вже є між НАТО і Україною. Для нас зміни, якщо вони і будуть, то будуть дуже незначними, тому що, як я сказав, рівень співпраці, його обсяг і глибина вже зараз дуже значні, і дуже складно додати що-небудь новее", - сказав Павел.

Він зазначив, що будь-яке обговорення щодо надання ПДЧ буде проходити на політичному рівні і не буде базуватися на оцінках військових.

"Немає прописаних військових критеріїв для надання ПДЧ. Надання ПДЧ має бути після того, як країна досягне певного рівня реформ. Коли я беру участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, ми все чуємо за столом, що в плані реформ є ще куди йти. Я вірю, що, коли рівень прогресу досягне того рівня, який буде прийнятним для політичного рівня надати ПДЧ, тоді з цього приводу буде консенсус", - додав він.

Нагадаємо, заступниця генсека НАТО Роуз Геттемюллер вважає, що Україні не варто надто перейматися отриманням ПДЧ, і радить зосередитися на реформах.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко наполягає, що Північноатлантичний альянс має надати Україні План дій щодо членства.

Детальніше читайте в інтерв'ю: "Заступниця генсека НАТО: У рішенні саміту Альянсу точно буде йтися про Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: