РФ видала послу Чехії візу після місяців зволікань

П'ятниця, 20 квітня 2018, 17:09

Посол Чехії в Росії Вітеслав Півонка отримав візу і зможе відбути до офісу в Москві. Російська сторона з січня зволікала з видачею візи.

Про це пише Idnes.cz.

"Візу отримав у четвер. Це означає, що повноваження набирають чинності, і він зможе відбути до Москви протягом травня", - прокоментував представник чеського Міністерства закордонних справ.

Як зазначає видання, Москва могла навмисне затримати візу Півонці через те, що Прага вирішила вислати трьох російських дипломатів після отруєння в Солсбері. Тоді Росія відповіла дзеркальними заходами.

Також Москва була обурена рішенням Праги видати владі США росіянина Євгенія Нікуліна, якого підозрюють у причетності до здійснення кібератак. 

Російська сторона назвала ці дії політично вмотивованим кроком, метою якого є підірвати основи взаємного співробітництва.

Нагадаємо, 26 березня прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш та глава МЗС Мартін Стропніцький повідомили, що Прага висилає трьох співробітників російської розвідки, які працюють під дипломатичним прикриттям, на знак солідарності з Великою Британією. Це стало відповіддю на отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля в Солсбері. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: