Путін - Макрону: удари по Сирії ускладнили вирішення кризи

Понеділок, 23 квітня 2018, 13:56

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що авіаудари США, Британії та Франції погіршили можливість політичного врегулювання сирійської кризи.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

"Обговорена ситуація в Сирії, що склалася після ракетно-бомбових ударів США і їх союзників. З російського боку підкреслено, що ця акція, яка стала грубим порушенням міжнародного права, привела до додаткового ускладнення процесу політичного врегулювання сирійської кризи", - зазначила прес-служба російського президента.

Повідомляється, що Путін і Макрон відзначили важливість проведення місії експертів ОЗХЗ, що перебувають у Сирії.

Президенти також домовилися продовжити спільні зусилля російських і французьких представників з метою відновлення мирних переговорів на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН і з урахуванням підсумків Конгресу сирійського національного діалогу в Сочі.

Крім того, Путін і Макрон обговорили актуальні питання російсько-французьких відносин з урахуванням майбутнього візиту Еммануеля Макрона в Росію в травні цього року.

Як відомо, 7 квітня в сирійському місті Дума від 40 до 70 осіб загинули внаслідок імовірної хімічної атаки, яку здійснив режим Башара Асада.

У відповідь вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії. Цілями для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і два місця поблизу міста Хомс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.