Велика Британія: G7 створить робочу групу для аналізу поведінки РФ

Понеділок, 23 квітня 2018, 19:24
Країни "Великої сімки" вирішили утворити спеціальну робочу групу з вивчення агресивної поведінки Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон під час саміту глав МЗС G7 у Торонто, передає Reuters.

"Ми вирішили створити групу у рамках G7, яка аналізуватиме злостиву поведінку Росії у всіх її проявах: кібервійна, дезінформація, спроби вбивства – будь що, щоб колективно знайти відповіді", - сказав Джонсон.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у свою чергу запевнив, що без Росії політичне рішення конфлікту в Сирії буде неможливим.

"Ще раз підтверджується, що не буде політичного рішення в Сирії без Росії, і що Росія повинна внести свій внесок у таке рішення", - сказав він.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін, який був запрошений на зустріч, зазначив, що країни G7 і офіційний Київ домовилися обговорити формати поглиблення співпраці з питань протистояння російській агресії та реформ в Україні.

Країни "Великої сімки" також підтвердили, що виступають за збереження санкцій проти Росії через її незаконні дії щодо України. Глава МЗС Німеччини виключив повернення Росії до G7.

Зазначимо, що у червні в Канаді відбудеться саміт лідерів країн "Великої сімки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: