Генсек Ради Європи не бачить проблем у привітанні Путіна без згадки про Крим

Вівторок, 24 квітня 2018, 17:18

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що вчинив правильно, коли надіслав вітальну листівку президенту РФ Володимиру Путіну з нагоди його перемоги на виборах.

Про це він повідомив у відповідях на запитання депутатів під час сесії ПАРЄ, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

"Росія – член Ради Європи, і для мене цілком нормально, що я вітаю з перемогою президентів усіх країн-членів", - заявив він.

Як повідомлялося, вже наступного дня після виборів в РФ генсек Ради Європи привітав Путіна зі словами про "мир та процвітання росіян", у цьому листі не було жодної згадки ані про російську агресію проти України та низки інших країн, ані про анексію Криму, ані про те, що Росія припинила виплату внесків до бюджету РЄ.

Коментуючи це, Ягланд зауважив, що відсутність згадки про Крим у цьому документі не змінює його ставлення до даної проблеми.

"Особисто я не сприймаю того факту, що вибори були проведені в Криму. Комітет міністрів та ПАРЄ не визнають незаконну анексію Криму, тут не може бути жодних сумнівів", - заявив він.

Він також не вважає за можливе ставити під сумнів результати виборів.

"Що стосується виборів в РФ, я беру до уваги висновки ОБСЄ, але, у відповідності до міжнародного права, визнаю їхнi результати", - заявив він.

Також у вівторок Ягланд заявив, що його жахає можливість виключення Росії з Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: