Посол засудила візит британського євродепутата в Крим: це гра на руку Кремля

Середа, 25 квітня 2018, 14:55

Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко засудила візит британського депутата від Партії незалежності Об'єднаного Королівства (UKIP) і євродепутата Білла Етріджа на окупований Крим.

Про це йдеться у її листі на адресу Етріджа.

Посол зауважила, що Ялтинський міжнародний форум, у якому взяв участь британський політик, відвідали також соратники сирійського президента Башара Асада.

Вона нагадала, що відвідини українського півострова без згоди України не тільки суперечать українському законодавству, але й зневажають офіційну позицію уряду Її Величності.

"Більше того, ви огидно знехтували міжнародним правом та відверто продемонстрували зневагу його ключових принципів, зокрема суверенітету та територіальної цілісності незалежної держави", - йдеться у листі посла до британського політика.

Дипломат підкреслила, що Росія безсумнівно намагається легітимізувати незаконну анексію Криму, засуджену не тільки західними урядами, але й провідними міжнародними організаціями, такими як ООН.

"Незаконно відвідуючи окуповану територію ви навмисне граєте на руку Кремля, що є нічим іншим, ніж ганьбою", - додала Галібаренко.

Як повідомлялось, європейські політики з низки країн ЄС відвідали Ялтинський міжнародний економічний форум, який минулого тижня відбувся в окупованому Криму.

Відповідно до українського законодавства, в разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з АР Крим в'їзд в Україну їм не дозволяється і ухвалюється рішення про заборону в'їзду в Україну.

Крім того, порушення порядку в'їзду до тимчасово окупованої АР Крим через закриті урядом України пункти пропуску передбачає кримінальну або адміністративну відповідальність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.