Влада Німеччини спрогнозувала рекордне зростання економіки країни

Середа, 25 квітня 2018, 16:20

Уряд Німеччини очікує найвищий рівень зростання економіки країни за останні сім років - 2018 року ВВП зросте приблизно на 2,3%, а 2019-го - на 2,1%.

Про це заявив німецький міністр економіки Петер Альтмайер, представляючи в Берліні так званий весняний прогноз, передає DW.

"Економічна ситуація в Німеччині залишається жвавою, підйом триває", - сказав Альтмайер.

При цьому в січні в Берліні прогнозували зростання ВВП в поточному році на 2,4%.

За словами міністра, в найближчі роки буде спостерігатися "відчутне" зростання інвестицій, доходів і споживання. Згідно з прогнозом, до кінця 2019 року кількість працюючих жителів збільшиться приблизно на 1 млн осіб, що призведе до нового рекордно низького рівня безробіття.

"Незважаючи на брак кадрів в окремих галузях і регіонах, кінець підйому економіки в даний момент не передбачається", - йдеться у доповіді Мінфіну ФРН, пише Reuters.

Німецькі компанії будуть активніше експортувати та інвестувати, очікують економісти. За їхньою оцінкою, через динамічне зростання загального попиту обсяги імпорту продовжать збільшуватися швидше, ніж обсяги експорту.

Разом з тим серед можливих ризиків для економіки вказуються нові торговельні бар'єри, погіршення економічної ситуації в таких важливих країнах, як Китай, а також геополітичні події та хвилювання фінансових ринків.

За даними ЗМІ, Німеччина зазнала найбільших втрат в експорті через санкції ЄС, запроваджені щодо Росії через її агресію в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.