Білий дім розповів про обіцянку КНДР Трампу щодо денуклеаризації

Четвер, 26 квітня 2018, 09:15

Президент США Дональд Трамп схвально відгукнувся про дії лідера Північної Кореї Кім Чен Ина через висловлену з його боку готовність до денуклеаризації півострова.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс під час брифінгу у Вашингтоні.

"Президент мав на увазі розмови, які велись протягом минулого місяця щодо запланованої зустрічі, а також їхньої готовності до денуклеаризації півострова", - сказала вона.

Сандерс запевняє, що президент не змінив свого ставлення до лідера Північної Кореї, "але він хоче мати можливість сісти за стіл переговорів". За її словами, наразі КНДР "рухається в правильному напрямку".

"Ми вважаємо, що кампанія з максимальним тиском працює. Але знову ж таки, ми не збираємося пом'якшувати цю кампанію, поки не побачимо, що їхні окремі обіцянки не перетворюються в конкретні дії", - додала Сандерс.

Нагадаємо, Трамп назвав Кім Чен Ина "відкритим і порядним".

Північнокорейський лідер раніше заявив про припинення випробувань ядерної зброї і запусків міжконтинентальних балістичних ракет. Кандидат на посаду держсекретаря США, директор ЦРУ Майк Помпео зустрічався з Кім Чен Ином для обговорення можливої зустрічі лідерів двох країн.

Разом з тим Трамп висловив сподівання на плідну зустріч із північнокорейським лідером, однак попередив, що піде із зустрічі, якщо вона здасться йому не результативною.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році. США наполягають, що Північна Корея повинна зробити перші кроки щодо ядерного роззброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: