У Києві не очікують лібералізації позиції нового угорського уряду

П'ятниця, 27 квітня 2018, 16:46

Голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко не очікує лібералізації позиції нового угорського уряду стосовно сусідів.

Про це він заявив у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми не побачили, що позиція Угорщини стала більш жорсткою, ми і не сподівалися на значну її зміну", - сказав Пристайко, відповідаючи на запитання, чи не змінилася позиція Угорщини стосовно України після виборів у гірший бік.

"Правляча партія Угорщини стає більш радикальною, більш правою, і тому очікувати, що вона зміниться в сторону лібералізації як всередині країни, так і з сусідами, на жаль, не варто", - заявив він.

При цьому він не став робити прогнозів щодо погіршення угорської позиції до офіційного затвердження нового уряду.

"Чи не пояснюється така войовнича риторика міністра Сійярто майбутнім перепризначенням кабінету, ми подивимося пізніше. Коли пил осяде, ми зробимо висновки про новий (або старий) угорський уряд", - зазначив посол.

Як повідомлялося, глава МЗС Угорщини заявив, що проведення зустрічі Україна-НАТО на саміті залежить винятково від України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: