Суд звинуватив екс-главу поліції Каталонії у підбурюванні до заколоту

Четвер, 5 квітня 2018, 14:56

Національний суд Іспанії висунув звинувачення в підбурюванні до заколоту колишньому главі правоохоронних органів Каталонії Mossos d Esquadra Жозепу Луїсу Траперо.

Про це повідомляє El Mundo.

Суддя Кармен Ламела оголосила, що Траперо висунуті звинувачення у приналежності до злочинної організації та підбурюванні до заколоту.

Крім того, звинувачення висунуті колишньому генеральному секретарю внутрішніх справ Каталонії Сезару Пучу, екс-генеральному директорові поліції женералітату Пере Солеру і лейтенанту Терезі Лаплані.

У обвинувальному висновку йдеться, що у день референдуму за незалежність Каталонії 1 жовтня 2017 року поліція автономії демонструвала злочинну пасивність, а Траперо та його колишні колеги входили до "складної та неоднорідної організації, об’єднаної з метою відокремлення Каталонії".

У Каталонії 1 жовтня 2017 року відбувся незаконний референдум про незалежність, який був визнаний урядом Іспанії незаконним і оскаржений в Конституційному суді. На підставі результатів голосування 27 жовтня парламент проголосив незалежність Каталонії.

Прем'єр Іспанії Маріано Рахой 28 жовтня розпустив парламент і уряд автономії, ввів пряме управління Мадрида і призначив нові вибори в Каталонії, які відбулися 21 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.