У Шотландії кампанія на підтримку екс-міністра Каталонії зібрала рекордну суму

Субота, 31 березня 2018, 15:36

Краудфандингова компанія, запущена на підтримку екс-міністра Каталонії Карли Понсаті в її боротьбі з урядом Іспанії проти екстрадиції, зібрала за 18 годин понад 220 тисяч євро.

Про це заявив адвокат Карли Понсаті, передає The Guardian.

Як відомо, Понсаті, яку Мадрид звинувачує у заколоті, добровільно здалася поліції в Единбурзі, і тепер вона офіційно знаходиться під арештом. Її паспорт був конфіскований. 28 березня шотландський суд відпустив її під заставу.

Повідомляється, що після того, як Іспанія видала Європейський ордер на арешт, її адвокат Аамер Анвар запустив онлайн-кампанію, щоб допомогти каталонському політику.

"Карла прийшла у мій офіс у Глазго в 8.30 ранку в середу, а потім ми вирушили на поїзд, щоб дістатися в Единбург. До того, як ми сіли в поїзд, було зібрано майже 5 000 фунтів стерлінгів (5714 євро - Ред.). Коли ми дісталися Единбурга, сума зросла більш ніж у два рази. Після того, як ми побували в поліцейській дільниці, вона почала ще більше зростати. А коли ми вийшли з суду я був вражений, побачивши, що вона досягла 200 000 фунтів (понад 228 тисяч євро).

"Ми досягли цього всього за 18 годин. Люди, які займаються краудфандинговими кампаніями, сказали, що це рекордна сума", - додав він.

Нагадаємо, 23 березня суддя Верховного суду Іспанії висунув звинувачення 13 каталонським політикам, зокрема, екс-главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону, у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Суддя Верховного суду Іспанії також оголосив рішення про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків, яким висунули звинувачення у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.