Мінгареллі нагадав про необхідність якнайшвидше створити Антикорупційний суд

П'ятниця, 11 травня 2018, 12:27

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі закликає Україну якнайшвидше створити Антикорупційний суд, що має стати важливою віхою на шляху боротьби з корупцією.

Про це він сказав на засіданні круглого столу "Європейський вибір України після Революції гідності: можливості та проблеми", повідомляє УНІАН.

За словами Мінгареллі, Україна в галузі верховенства права вже багато чого здійснила, але залишається багато чого зробити.

"У цьому зв'язку ми наразі обговорюємо з українською владою створення якнайшвидше Антикорупційного суду", - заявив Мінгареллі.

Він нагадав, що створення цього суду пов'язане з виконанням рекомендацій Венеціанської комісії.

"Вкрай важливо здійснити важливі реформи у галузі верховенства права та щодо боротьби з корупцією, тому що сьогодні економічне зростання України становить близько 2,5% на рік. І цього недостатньо для створення робочих місць, яких потребує українська молодь", - наголосив Мінгареллі.

"Якщо ми хочемо створити необхідні робочі місця, важливо досягти показників економічного зростання на рівні близько 5-6%, і для цього ви маєте залучити іноземних інвесторів, але іноземні інвестори прийдуть лише за умови, якщо вони відчують, що їхні права власності дотримуються. І для цього ви по-справжньому маєте добитися прогресу у сфері боротьби з корупцією та у верховенстві права", - наголосив посол.

"Саме тому ми дуже наполягаємо у нашому щоденному діалозі з владою цієї країни на необхідності зробити більше у сфері боротьби з корупцією і верховенства права", - додав Мінгареллі.

Нагадаємо президент Порошенко заявив, що впевнений у позитивному голосуванні щодо законопроекту про Антикорупційний суд, попри велику кількість поправок до нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.