ЄС ввів санкції проти 5 осіб, відповідальних за російські "вибори" в Криму

Понеділок, 14 травня 2018, 13:14

Європейський Союз запровадив санкції проти п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму та Севастополі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Рада додала п'ятьох осіб до переліку тих, чиї дії підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України…П'ять осіб займають відповідальні посади у виборчих комісіях Криму або Севастополя", - йдеться у повідомленні.

До санкційного списку потрапили: заступник голови виборчої комісії Криму Інна Гузєєва та секретар комісії Наталія Безрученко, голова виборчої комісії Севастополя Олександр Пєтухов, його заступник Мирослав Погорєлов та секретар комісії Анастасія Капранова.

Відтепер вказаним особам забороняється в’їзд до країн ЄС, а їхні активи в європейських країнах будуть заморожені.

П’ять осіб додали до санкційного списку, в якому вже фігурують 150 людей та 38 організацій, причетних до незаконної анексії Криму та дестабілізації ситуації на Донбасі.

Президент Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС. "Покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету та територіальної цілісності України є неминучим", - йдеться у повідомленні на його сторінці у Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: