Білий дім відреагував на погрози КНДР скасувати саміт з Трампом

Середа, 16 травня 2018, 16:10

Сполучені Штати досі сподіваються на заплановані зустрічі на вищому рівні з північнокорейським лідером Кім Чен Ином і готові до жорсткого переговорного процесу.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає Reuters.

"Ми все ще сподіваємося, що зустріч відбудеться, і ми будемо рухатися цим шляхом, але в той же час ми були готові, що це можуть бути жорсткі переговори", - сказала Сандерс.

При цьому вона нагадала, що якщо саміту не відбудеться, Пхеньян і надалі буде під тиском Вашингтона.

"Президент готовий, якщо зустріч відбудеться. Якщо цього не відбудеться, ми будемо продовжувати кампанію максимального тиску, яка нині триває", - пояснила Сандерс.

Північна Корея заявила, що може скасувати саміт з президентом США Дональдом Трампом, якщо американська сторона односторонньо наполягатиме на відмові Пхеньяна від ядерної зброї.

КНДР також скасувала переговори на високому рівні із Південною Кореєю через проведення спільних військових навчань Сеула й Вашингтона.

Нагадаємо, Північна Корея запланувала закриття свого ядерного полігону у проміжку між 23 і 25 травня. Трамп анонсував зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином 12 червня у Сингапурі.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році. Після цього країна стикнулася з низкою міжнародних санкцій.

США пропонують КНДР економічну допомогу в обмін на відмову від ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.