Кримський міст є черговим порушенням Росією міжнародного права - МЗС Польщі

Четвер, 17 травня 2018, 09:38

Відкриття Росією Керченського мосту в анексованому Криму є черговим порушенням Москвою міжнародного права.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у відповідь на запит Укрінформу.

В польському МЗС відзначили, що ці дії суперечать заявам РФ щодо бажання мирного розв’язання конфлікту з Україною.

"Будівництво Російською Федерацією так званого кримського мосту без згоди української сторони і всупереч позиції Генеральної Асамблеї ООН є черговим очевидним порушенням принципів міжнародного права", - йдеться у заяві.

За оцінкою МЗС Польщі, дії Росії призводять до того, що мирне розв’язання конфлікту, яке враховуватиме інтереси України, стає складніше реалізувати.

"Ці дії також суперечать багаторазовим запевненням з боку представників російської адміністрації, що вони прагнуть мирного розв'язання конфлікту з Україною", - зазначили в МЗС Польщі.

Як відомо, 15 травня за участі президента РФ Владіміра Путіна відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини кримського мосту.

Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що жодна рекламна картинка щодо будівництва Керченського мосту не змінює факту протиправної окупації Криму.

В Євросоюзі заявили, що, побудувавши Керченський міст, Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.