Новий президент Чорногорії склав присягу і пообіцяв боротися з корупцією

Понеділок, 21 травня 2018, 10:52

Новий президент Чорногорії Міло Джуканович склав присягу і пообіцяв посилити демократичні свободи та боротися з корупцією у своїй країні, яка прагне членства в Європейському Союзі.

Про це повідомляє The Associated Press.

Джуканович під час інавгурації в історичній столиці Цетинє заявив, що Чорногорія є лідером серед країн регіону для інтеграції в ЄС, але необхідно зробити більше для досягнення європейських стандартів для громадян країни.

Він також застеріг, що майбутнє балканських країн в ЄС "розмивається" внутрішніми та глобальними проблемами блоку.

Джуканович переміг на президентських виборах 15 квітня, набравши 54% голосів.

ВІн п'ять разів займав пост прем'єра в 1991-1998, 2003-2006, 2008-2010, 2012-2016 роках, а також був президентом країни з 1998 по 2002 рік. Він пообіцяв, що Чорногорія стане членом ЄС до закінчення нинішнього п’ятирічного терміну його перебування на посаді президента.

Як відомо, 6 лютого Єврокомісія схвалила довгоочікувану стратегію щодо Західних Балкан, спрямовану на те, щоб надати нового імпульсу інтеграції в ЄС і прискорити домашню роботу, яку повинні виконати шість країн для вступу в блок.

У стратегії йдеться про те, що до 2025 року ЄС "може бути більшим за 27 держав", "але динаміка руху держав Західних Балкан на їх шляху до ЄС залежатиме від їхніх власних заслуг, їхньої швидкості та від конкретних досягнутих ними результатів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: