ЄСПЛ починає останні відкриті слухання у справі щодо агресії РФ проти Грузії

Середа, 23 травня 2018, 10:34

Європейський суд з прав людини сьогодні проведе останнє відкрите слухання у справі "Грузія проти Росії" щодо російської агресії у серпні 2008 року.

Про це повідомляє прес-служба ЄСПЛ.

"Європейський суд з прав людини проведе одне слухання у травні 2018 року: Грузія проти Росії (II) (заява №38263/08): щодо збройного конфлікту між Грузією та Російською Федерацією у серпні 2008 року та його наслідків", - йдеться у повідомленні.

Грузія подала скаргу до ЄСПЛ у серпні 2008 року за статтею 33 (міждержавні справи) Європейської конвенції з прав людини та звинувачує Росію у порушенні низки статей: право на життя, заборона катувань, нелюдського та такого, що принижує гідність поводження, право на свободу та безпеку, право на повагу до приватного і сімейного життя та право на ефективний засіб правового захисту.

У 2016 році протягом тижня делегація суддів у Страсбурзі приймала докази від свідків. Суд заслухав загалом 33 свідка: 16 викликав уряд Грузії, 11 - уряд Російської Федерації та шість безпосередньо суд.

Після слухання суд розпочне обговорення, які відбуватимуться за закритими дверима. Рішення у цій справі буде винесене на більш пізньому етапі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.