Європарламент просить ультраправу групу пояснити витрати у 427 тисяч євро

Вівторок, 29 травня 2018, 13:31

Бюро Європейського парламенту на чолі з президентом Антоніо Таяні попросило праву групу "Європа націй і свободи" (ENF) пояснити нецільові витрати з бюджету ЄС.

Про це повідомляє EUobserver.

Комітет Європарламенту з бюджетного контролю заявив, що група ENF розтратила 427 тисяч євро. У зв’язку з цим Бюро вимагає від правих євродепутатів надати обґрунтування витрат.

До складу групи входять французький "Національний фронт", італійська "Ліга", австрійська "Партія свободи" та голландська "Партія свободи".

Це нове розслідування слідує за минулорічним запитом щодо зловживань витратами на помічників серед депутатів "Національного фронту".

Парламент перевіряє рахунки політичної групи ENF з середини 2017 року. Початковий аудит виявив, що витрати на суму 546 383 євро не відповідали нормам Європарламенту в 2016 році. Це становить близько 17% від операційних витрат групи. Ця сума складається з витрат з неадекватним обґрунтуванням, а також неправомірними тендерними процедурами.

Нагадаємо, у квітні Європарламент схвалив нові правила використання бюджетних коштів для фінансування європейських політичних партій.

Зміни передбачають більш суворі правила доступу до фондів, а також відшкодування коштів, використаних не за призначенням.

Посилення правил відбулося через низку скандалів із зловживанням бюджетними коштами з боку європейських партій, переважно ультраправих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.