Штайнмаєр: говорячи про "Північний потік-2", Берлін не забуває про Україну

Вівторок, 29 травня 2018, 14:18

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штаймаєр вважає безпідставними переживання України щодо втрати статусу країни-транзитера газу після побудови "Північного потоку-2".

Про це він заявив під час прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Києві.

"Ви не повинні нас звинувачувати. Якщо ми говоримо про "Північний потік-2", ми говоримо також і про майбутнє і безпеку України" - сказав Штаймаєр.

Він наголосив, що Німеччина здійснює зусилля, щоб забезпечити транзит природного газу через Україну після побудови "Північного потоку-2", і для цього відбуваються переговори не лише між Німеччиною і Україною, але і з ЄС.

"Я сподіваюся що ці переговори принесуть результати в найближчому майбутньому. Найбільше занепокоєння України, що вона перестане бути транзитером газу у майбутньому, я думаю, що безпідставне переживання" - заявив президент Німеччини.

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.