Депутати, причетні до корупційного скандалу в ПАРЄ, мають піти – Брассер

Понеділок, 7 травня 2018, 10:11

Екс-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер вважає, що депутати, заплямовані корупційним скандалом в організації, повинні піти.

Про це вона заявила в інтерв’ю "Європейській правді".

На думку депутатки, зараз не варто чекати рішення судів, які б довели факти корупції у ПАРЄ, заплямовані парламентарі повинні нести політичну відповідальність.

"Ті депутати, хто порушив кодекс поведінки, мають просто піти! Ми вже чуємо від них, мовляв, "та я лише одну статтю порушив, та я не знав про ці вимоги..." Але має бути інакше! Ви не можете вчиняти негідні дії, навіть якщо "всі навколо так роблять", - зазначила Брассер.

За її словами, у ПАРЄ є чимало депутатів, які поділяють її думку та готові на жорстку реакцію.

Брассер зазначила, що раніше вважалося нормальним брати подарунки, які є підтвердженням гостинності. Однак пізніше у більшості парламентів з’явилася вимога декларувати подарунки, дорожчі 200 євро.

Сама депутатка була першою і певний час єдиною, хто задекларував шарф за 375євро, подарований їй головою Держдуми РФ.

Однак, за її словами, питання не у вартості подарунка.

"Політики мають відчувати, чи вам щось дарують, просто висловлюючи повагу, чи вас хочуть схилити до якогось рішення", - зазначила вона.

Детальніше про корупційний скандал у ПАРЄ читайте у статті: "Гроші, секс, ікра та 17 депутатів: що відомо про масштабну схему підкупу в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.