ПАРЄ визнала, що корупційні методи використовував не лише Азербайджан

Четвер, 26 квітня 2018, 13:56

Парламентська асамблея Ради Європи погодилася із тим, що не лише Азербайджан, але також інші країни-члени використовували незаконні методи "переконування" депутатів щодо зміни їх політичної позиції.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди" зі Страсбурга.

ПАРЄ більшістю голосів затвердила поправку до доповіді про підкуп депутатів Азербайджаном, у якій додала фразу про те, що "подібні практики були точно використані іншими країнами-членами РЄ.

Це питання викликало активну дискусію. Частина депутатів – як від України, так і від інших держав – стверджувала, що є достатня кількість свідчень про російські хабарі. "Якщо Аграмунт отримував грошову винагороду від Азербайджану, що заважало йому отримати винагороду також від Росії?", - заявила, зокрема, член ПАРЄ від України Олена Сотник.

"Ви вірите, що Аграмунт любить Росію просто так, задарма? Я нагадаю що він був на виборах в Росії і заявив, що вибори пройшли чудово. Що вибори в окупованому Криму пройшли взагалі без проблем", - додав Олексій Гончаренко.

Водночас, противник цієї позиції, нідерландський депутат Тіні Кокс, вважає, що, доказів корупції з боку інших країн наразі бракує.

Зрештою фраза про корупцію з боку інших країн була затверджена: за неї проголосувало 89 зі 136 присутніх.

Як повідомлялося, в неділю зовнішня слідча група оприлюднила свій звіт, у якому підтвердила системну корупцію в ПАРЄГоловні звинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але члени слідчої групи наголошують, що проблеми не обмежуються однією країною.

Комітет ПАРЄ з питань правил та процедур (регламентний комітет) розпочав розгляд питання про санкції проти тих депутатів, які згадані у доповіді про корупцію в Асамблеї.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що не реагував на ранні повідомлення про системну азербайджанську корупцію в ПАРЄ, бо "боявся тактики КДБ". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.