Депутати Азербайджану заперечують свою причетність до корупції в ПАРЄ

Четвер, 26 квітня 2018, 15:43

Члени делегації Азербайджану в Парламентській асамблеї Ради Європи вважають, що ухвалена резолюція про корупцію в ПАРЄ є упередженою та побудованою на вигадках.

Про це заявили азербайджанські депутати, що взяли участь у дебатах в Страсбурзі.

Самед Сеїдов, якого звіт Слідчої групи назвав одним із порушників етичного кодексу ПАРЄ, наголосив, що не відчуває за собою вини. Він звинуватив депутатів з інших країн, а також керівництво Ради Європи, у переслідуванні Азербайджану.

"Я пишаюся тим, що я з Азербайджану. Будь-які спроби прив’язати мою країну до стовпа ганьби, показати на неї пальцем – це і є корупція!" - заявив він.

Він також заявив про небажання працювати в Раді Європи за таких обставин: "18 років тому, коли я прийшов до цієї будівлі, я сказав: це моя Рада Європи. Зараз я вважаю інакше: це ваша Рада Європи. Я не хочу бути в ній".

Варто зауважити, що не всі виступаючі підтримували таку позицію.

Низка депутатів з Азербайджану наголошували у виступах, що попри критику з боку РЄ вини залишаються прихильними до збереження членства в організації.

Як повідомлялося, в неділю зовнішня слідча група оприлюднила свій звіт, у якому підтвердила системну корупцію в ПАРЄГоловні звинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але члени слідчої групи наголошують, що проблеми не обмежуються однією країною.

Комітет ПАРЄ з питань правил та процедур (регламентний комітет) розпочав розгляд питання про санкції проти тих депутатів, які згадані у доповіді про корупцію в Асамблеї.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що не реагував на ранні повідомлення про системну азербайджанську корупцію в ПАРЄ, бо "боявся тактики КДБ". 

Детальніше читайте у статті "Європейської правди" "Гроші, секс, ікра та 17 депутатів: що відомо про масштабну схему підкупу в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.