Брассер розповіла, чому в ПАРЄ не одразу повірили в масштабну корупцію в організації

Понеділок, 7 травня 2018, 10:37

Екс-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер стверджує, що тривалий час не було доказів масштабної корупції в організації, хоча говорилося про це давно.

Про це вона заявила в інтерв’ю "Європейській правді".

"Я добре пам’ятаю перший звіт про "Ікорну дипломатію". Там було чимало цікавих речей, але не було доказів! А коли докази відсутні – ви повинні бути дуже обережними", - зазначила Брассер.

"Так, коли ми бачили, як голосує зала з питань, пов’язаних з Азербайджаном, мабуть, у всіх в ПАРЄ було відчуття, що щось відбувається. Але самого лише відчуття недостатньо!" - додала вона.

За словами Брассер, громадські організації переконували її зробити якусь заяву, звинуватити Азербайджан та окремих депутатів.

"Але я тоді відмовилася, бо це дуже небезпечний шлях. Якщо ти висунув у ПАРЄ звинувачення, а більшість депутатів відкинула їх та вирішила, що "все нормально" – тоді це дає індульгенцію тим, хто поводиться негідно", - сказала вона. 

Як повідомлялося, 22 квітня зовнішня слідча група оприлюднила свій звіт, у якому підтвердила системну корупцію в ПАРЄГоловні звинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але члени слідчої групи наголошують, що проблеми не обмежуються однією країною.

Комітет ПАРЄ з питань правил та процедур (регламентний комітет) розпочав розгляд питання про санкції проти тих депутатів, які згадані у доповіді про корупцію в Асамблеї.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що не реагував на ранні повідомлення про системну азербайджанську корупцію в ПАРЄ, бо "боявся тактики КДБ". 

Детальніше про корупційний скандал у ПАРЄ читайте у статті: "Гроші, секс, ікра та 17 депутатів: що відомо про масштабну схему підкупу в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: