Європарламент закликав РФ припинити окупацію Грузії

Четвер, 14 червня 2018, 16:24

Європарламент у четвер схвалив резолюцію щодо Грузії "Захоплені території Грузії через 10 років з російської інтервенції", у якій закликав РФ завершити окупацію грузинських територій.

Резолюцію парламент затвердив більшістю голосів, повідомляє "Грузия Online".

Згідно з резолюцією, Європарламент підтримує територіальну цілісність і суверенітет Грузії. У документі зазначається, що суверенітет, незалежність і врегулювання конфліктів мирним шляхом є суттєвими для зміцнення європейського порядку безпеки.

Парламентарі наголошують, що вирішення конфлікту Грузії є істотним для зміцнення стабільності та безпеки на європейському континенті, а конфлікти і окупація Грузії становлять потенційну загрозу для суверенітету європейських країн.

Європарламент закликав Росію скасувати рішення про визнання незалежності регіонів Грузії - Південної Осетії і Абхазії.

Європарламент також закликав Росію беззастережно виконувати зобов'язання, взяті на себе угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, особливо ті, які передбачають виведення російських збройних сил з території Грузії.

Також Європарламент закликав Росію припинити окупацію територій Грузії - Абхазії і Південної Осетії, і поважати територіальну цілісність і суверенітет Грузії. Європарламент закликав Росію надати місії моніторингу Євросоюзу безперешкодний доступ, щоб місія виконувала зобов'язання, передбачені мандатом, на території Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.