Польський міністр виступив проти стіни на східному кордоні

П'ятниця, 22 червня 2018, 18:53

Міністр рільництва і розвитку села Ян Кшиштоф Ардановський виступив проти спорудження паркану на кордоні з Україною, Білоруссю, Литвою та РФ в рамках боротьби з поширенням африканської чуми свиней.

Про це пише "Польське радіо".

Міністр наголосив на потребі тісної співпраці зі структурами, відповідальними за мисливство, щодо планового полювання на диких тварин.

"Якби вони знищували заражених диких свиней уздовж кордону, не було б проблеми", – сказав урядовець.

Цього року АЧС регулярно фіксують також вглибині Польщі, зокрема в регіоні Мазовше.

"Треба добре подумати, як використати немалі громадські гроші. Проблемою є щільність огорожі, адже це набагато більше тисячі кілометрів, також підмоклі ґрунти, болота, озера, Біловезька пуща, уздовж Бугу. Як збудувати стіну, щоб дикий кабан, який має 300-400 кілограмів, не міг її пробити? Він же як танк", - пояснив міністр.

Як відомо, у грудні Польщі запланували звести паркан на східному кордоні, однак у травні Рада міністрів призупинила роботу над так званим спецзаконом про АЧС.

Загалом у Польщі з 2014 року зафіксовано 104 вогнища АЧС, при цьому 81 — цього року. Крім того, за цей час хворобу АЧС виявлено у майже 900 диких кабанів поблизу польсько-білоруського кордону, а також в околицях Варшави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.