Віце-прем'єр Італії: антиросійські санкції - марні

Понеділок, 25 червня 2018, 20:19

Міністр внутрішніх справ і заступник прем'єр-міністра Італії Маттео Сальвіні заявив, що новий італійський уряд готовий прийняти заходи, спрямовані на перегляд санкцій Заходу щодо Росії.

Про це передає ANSA.

"В Італії до влади прийшов уряд, який хоче зробити те, що обіцяв у передвиборній кампанії. Санкції проти Росії марні і шкідливі", - сказав Сальвіні. 

"Ми готові перейти від слів до справи, але мало хто думає так само, як ми, в Європі, і ми одні проти всього світу", - зазначив він.

На питання щодо гіпотези Італії про застосування вето для блокування продовження санкцій Сальвіні відповів: "Я не хочу брати на себе роботу прем'єра".

Раніше прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що його уряд буде виступати за перегляд існуючого режиму антиросійських санкцій.

Сальвіні раніше заявляв, що хотів би бачити президента РФ Путіна в кріслі прем'єр-міністра Італії. Він неодноразово відвідував Росію і окупований Крим. Водночас він не вважає себе проросійським.

На зустрічі 28-29 червня в Брюсселі лідери ЄС будуть погоджувати продовження санкцій проти РФ, дія яких закінчується наприкінці липня, ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: