Прем'єр Польщі розповів, як у ЄС недооцінюють проблеми Варшави через українських біженців

Понеділок, 25 червня 2018, 20:43

Польща платить свою ціну за стабілізацію східного флангу ЄС, де ситуація ускладнилася внаслідок російської агресії проти України.

Про це заявив очільник польського уряду Матеуш Моравецький, передає Dziennik.

"Часто недооцінюються наслідки російського вторгнення в Україну. Це недооцінюється з точки зору Брюсселя, але там йде - на Донбасі - справжня війна, і там живе близько 10 мільйонів людей", - зазначив Моравецький.

"Багато людей стали бездомними, втратили надію і йдуть з цієї частини України. Багато з них знайшли свій новий дім у Польщі. Більшість з них працює, комусь допомагаємо через різні форми і канали соціальної допомоги. Таким чином, ми намагаємося зберегти мир в цій частині світу", - заявив він.

Прем'єр-міністр також виступив за "план Маршалла" для Сирії та Лівії, щоб сприяти зниженню потоку біженців з цих країн.

Нагадаємо, Матеуш Моравецький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, що Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.

Невдовзі речниця польського уряду Йоанна Копцинська заявила, що Польща прийняла "багато біженців" з України, чим полегшила напруженість на східному фланзі ЄС, однак в ЄС про це забувають або не помічають.

Посольство України в Польщі у відповідь оприлюднило заяву про "реальну кількість українських біженців", у якій ідеться, що за 10 місяців 2017 року польська влада надала статус біженця 56 громадянам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.