Рейтинг блоку Меркель впав нижче 30% вперше з 2017 року

інфографіка
Середа, 27 червня 2018, 13:03

Рейтинг консервативного німецького блоку у складі Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС) впав нижче 30% вперше з осені минулого року.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Spiegel.

Якби парламентські вибори у Німеччині відбулися найближчої неділі, блок ХДС/ХСС отримав би 29,8% голосів виборців. Це найнижчий показник з моменту невдалої спроби створити коаліцію "Ямайка" у вересні 2017 року.

 

Соціал-демократи трохи покращили свій рейтинг до 17,7%, але вони все ще далеко від позначки у 20,5% голосів, які вони отримали на виборах минулого року.

На третьому місці йде права "Альтернатива для Німеччини" (16,1%), далі "Зелені" (12,7%), а потім "Ліві" (10,1%) і "Вільні демократи" (8,7%).

Як відомо, між сестринськими партіями ХДС та ХСС в останні тижня точиться жорстка суперечка міграційної політики, яка палахнула між канцлеркою ФРН Ангелою Меркель та міністром внутрішніх справ Горстом Зеєгофером.

Сторони провели вже кілька раундів переговорів, але остаточної згоди поки не дійшли. Нова зустріч партійних комітетів запланована на неділю, після саміту ЄС у Брюсселі, на якому мають ухвалити нові міграційні заходи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: