Чехія, Польща, Угорщина й Словаччина обговорять з Макроном загрозу санкцій ЄС

Середа, 27 червня 2018, 16:00

Напередодні відкриття 28 червня саміту Євросоюзу прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш і глави урядів інших країн Вишеградської четвірки (Польщі, Угорщини та Словаччини) мають намір обговорити з президентом Франції Еммануелем Макроном питання відмови від міграційних квот.

Про це пише Radio Praha.

Макрон виступив за введення фінансових санкцій щодо країн, які відмовляються приймати мігрантів, що мають визнаний статус біженця.

Бабiш заявив, що Вишеградська четвірка закликає зупиняти міграційні потоки за межами Європи і відмовляється визнавати квоти ЄС на перерозподіл мігрантів.

Серед інших питань, брюссельського саміту, що відкривається в четвер, – податки і бюджет ЄC, а також поглиблення співробітництва в сфері оборони і безпеки.

В неділю у Брюсселі відбувся неофіційний саміт ЄС щодо міграції за участі 16 держав Євросоюзу. Угорщина, Чехія, Польща та Словаччина оголосили бойкот цій зустрічі.

Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні застеріг держави ЄС від проведення національної політики щодо міграції - це, за його словами, може призвести до розпаду блоку.

Канцлер Австрії Себастіан Курц наполягає, що покласти край міграційній суперечці у Європі має недопуск мігрантів до європейського континенту.

У німецькому уряді триває суперечка щодо політики надання притулку. Зеєгофер погодився дати канцлерці Ангелі Меркель час до кінця червня для пошуку загальноєвропейського рішення у міграційній суперечці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: