Новий глава МВС Італії: Путін - один з найкращих державних діячів

Понеділок, 4 червня 2018, 11:04

Новий глава МВС Італії Маттео Сальвіні заявив, що не отримував фінансової підтримки своєї політичної діяльності від Росії.

Про це передає La Repubblica.

Під час економічного форуму у Тренто американський мільярдер Джордж Сорос сказав про можливі зв'язки Сальвіні з Москвою на тлі його обіцянок зняти санкції з РФ.

"Путін прагне домінувати у Європі, він хоче не руйнувати її, а експлуатувати, бо вона має виробничі потужності, а російська економіка при Путіні може використовувати тільки сировину і людей. Це значна загроза, я вкрай стурбований тісним зв'язком між Маттео Сальвіні і Путіним", - розповів Сорос.

Сальвіні відкинув підозри Сороса, зазначивши, що "ніколи не отримував ані ліри, ані євро, ані рубля з Росії".

"Я думаю, що Путін - один з кращих державних діячів. Мені соромно, що в Італію запрошують виступати таких недобросовісних спекулянтів, як Сорос", - прокоментував Сальвіні, який у новому уряді Італії також буде віце-прем'єром.

Політик раніше заявляв, що хотів би бачити Путіна в кріслі прем'єр-міністра Італії. Він неодноразово відвідував Росію і окупований Крим, а також критикував санкції проти Росії.

Маттео Сальвіні є лідером ультраправої "Ліги", яка під час кампанії активно виступала за депортацію до 500 тисяч мігрантів, які знаходяться в Італії нелегально.

Нагадаємо, 1 червня Джузеппе Конте склав присягу прем’єр-міністра Італії у присутності президента Серджо Маттарелли та свого уряду. Після Конте присягу також склали всі 18 міністрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.