"Дякуємо за Крим": прихильники зустрічали Путіна у Відні під звуки гімну РФ

фото
Вівторок, 5 червня 2018, 14:58

Президент Росії Владімір Путін прибув до Відня із офіційним візитом.

Як повідомляє ORF, Путін приземлився у австрійській столиці з 20-хвилинним запізненням.

У супроводі австрійської поліції кортеж Путіна вирушив до президентського палацу, де відбудеться офіційний прийом. Сусідні з президентським палацом райони перекриті, на місці патрулюють сотні поліцейських у формі та в цивільному.

Разом з тим з 11:00 за місцевим часом близько дюжини прихильників Путіна влаштували демонстрацію біля президентського палацу. За даними видання, люди приїхали з Криму, Австрії і навіть з Сербії.

"Ми хочемо привітати тут російського президента і висловити нашу вдячність за те, що він у 2014 році врятував Крим від українських націоналістів", - заявила демонстрантка Ярослава Гіллер у футболці "Крим наш". Вона представилася активісткою організації "Російська діаспора Криму".

Демонстранти махали російськими прапорами та тримали транспаранти, на яких називали РФ "бастіоном миру на Землі". Крім того, на демонстрації звучав гімн Росії.

 
Фото: APA

Як зазначає видання, ввечері у Відні заплановані інші демонстрації – як противників, так і прихильників російського президента.

Політична партія "Нова Австрія і Ліберальний форум" (NEOS) та правозахисні організації звинувачують австрійський уряд у тому, що візит Владіміра Путіна до Відня підриває єдину загальноєвропейську лінію стосовно РФ.

Формальним приводом візиту є 50-річчя від дня підписання газових угод на постачання блакитного палива між австрійською компанією OMV та тогочасним Радянським Союзом 1 червня 1968 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.