Єврокомісія припинила антидемпінгове розслідування щодо українських феросплавів

Вівторок, 5 червня 2018, 16:17

Європейська комісія припинила антидемпінгове розслідування щодо українського феросиліцію (феросплаву в високою часткою заліза та кремнію).

Як повідомляють на сайті українського Мінекономрозвитку, рішення вже опубліковане у віснику ЄС.

У міністерстві підкреслюють: за підсумками розслідування до української продукції не буде застосовано жодних антидемпінгових мит на ринку ЄС.

"Активна позиція української сторони, наявна аргументація та готовність до професійного діалогу створили підґрунтя для відкликання виробниками ЄС скарги, на  підставі якої проводилось відповідне розслідування", - заявили в МЕРТ.

Нагадаємо, розслідування щодо української  продукції було розпочато Єврокомісією у серпні минулого року. Разом із ним під перевірку потрапив феросиліцій з Єгипту. Розслідування було порушене на підставі скарги, поданої Європейською асоціацією виробників феросплавів (Euroalliages).  

У Мінекономрозвитку відзначають, що минулого року до країн ЄС було експортовано українського феросиліцію на суму $54,7 млн, а у першому кварталі цього року – на $11,7 млн.

Феросиліцій - феросплав, основні компоненти якого залізо і кремній. Феросиліцій застосовується як обважнювач у важких суспензіях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: