Поліція: під час отруєння "Новічком" в Еймсбері пара отримала велику дозу

Вівторок, 10 липня 2018, 08:47

Жінка, яка померла після того, як потрапила під дію нервово-паралітичної речовини "Новічок" у Вілтширі, отримала "велику дозу" цієї речовини.

Про це заявила британська поліція, повідомляє ВВС.

44-річна Дон Стерджесс померла в неділю ввечері після отруєння в місті Еймсбері 30 червня. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається у критичному стані у лікарні.

Поліція продовжує шукати заражений контейнер, який, на їхню думку, пара брала в руки.

Квартира Роулі в Еймсбері вважається ключовим місцем пошуку. Команда експертів у захисних костюмах вчора обшукувала невелику квартиру, працюючи по 30 хвилин через спеку.

Вілтширська поліція повідомила, що у понеділок вона евакуювала одну з машин поблизу будівлі, але "у громадськості немає причин для хвилювання".

Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу.

Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння "Новічком" двох британців у графстві Вілтшир. 

Британський топ-офіцер по боротьбі з тероризмом заявив, що детективи не можуть сказати, чи "Новічок", яким отруїли двох британців, є тим же, що був використаний при атаці на колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочку у березні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: