Зеегофер розраховує домовитися щодо мігрантів з Італією та Австрією до серпня

П'ятниця, 13 липня 2018, 08:31

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер розраховує на укладення угод з Австрією, Грецією та Італією про повернення шукачів притулку, які зареєстровані в цих країнах, вже на початку серпня.

Про це він сказав під час зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС в австрійському Інсбруку, повідомляє Deutsche Welle.

Попри спроби уряду Німеччини знайти загальноєвропейське рішення у питанні повернення мігрантів, Зеегофер знову не виключив односторонніх дій з боку урядів окремих держав.

"Чим менше вдасться досягнути на європейському рівні, тим більше доведеться вживати заходів на рівні національному", - сказав він.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель принципово виступає проти односторонніх рішень у подоланні кризи біженців у Європі.

Окремо Зеегофер провів зустріч з колегами з Італії та Австрії - Маттео Сальвіні та Гербертом Кіклєм. Утім, йому поки не вдалося заручитися підтримкою італійського міністра. Сальвіні зазначив, що про повернення шукачів притулку з Німеччини до Італії можна було б говорити, якби кількість новоприбулих була значно меншою.

"На ввічливе запитання німецького колеги Зеегофера, який мене спитав щодо прийому назад мігрантів з Німеччини, я так само ввічливо відповів: ні, дякую!", - зазначив Сальвіні.

Кікль у свою чергу наголосив, що між усіма присутніми є "дуже-дуже широкий консенсус із фокусом на безпеці зовнішніх кордонів ЄС". Таким чином, міністри підтвердили курс на реалізацію домовленостей, досягнутих на останньому саміті ЄС щодо жорсткішої міграційної політики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.