Віце-прем'єр Італії обіцяє новий блок євроскептиків у 2019-му

Понеділок, 2 липня 2018, 09:50

Маттео Сальвіні, заступник прем'єр-міністра Італії і лідер правої "Ліги", пообіцяв використати успіх своєї партії в Італії для створення нового загальноєвропейського націоналістичного блоку для виборів у Європейський парламент 2019 року.

Про це пише Politico.

Сальвіні сказав, що ідеї "Ліги" представляють "останню надію на те, що ця Європа залишиться в живих".

Він прибув на мітинг у футболці з власним зображенням, перш ніж виголосити промову і випити коктейлі зі своїми захопленими прихильниками.

Сальвіні сказав, що "Ліга" буде керувати Італією протягом наступних 30 років, повідомляє Reuters, і що в 2019 році він буде використовувати свій італійський досвід, щоб виграти травневі вибори у Європейський парламент.

"Я думаю про "Лігу" ліг Європи, що об'єднує всі вільні і суверенні рухи, які хочуть захистити свій народ і свої кордони", - сказав Сальвіні, додавши, що прихильники "Ліги" повинні зіграти роль "визволителів" європейців.

З 751 члена нинішнього Європейського парламенту 151 депутат ідентифікується як євроскептик.

Сальвіні раніше заявляв, що хотів би бачити президента РФ Путіна в кріслі прем'єр-міністра Італії. Він неодноразово відвідував Росію і окупований Крим. Водночас він не вважає себе проросійським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.