Слідство зняло корупційні звинувачення з прем’єра Мальти

Понеділок, 23 липня 2018, 10:55

Генпрокурор Мальти зняв звинувачення з прем’єра країни Джозефа Муската у зловживаннях і отриманні вигоди від таємної офшорної компанії.

Про це повідомляє Euobserver.

Розслідування, яке тривало 15 місяців після оприлюднення матеріалів вбитої у жовтні минулого року журналістки Дафне Каруани Галіції про те, що дружина Муската Мішель володіла компанією Egrant, яка фігурувала у офшорному скандалі і відмивала гроші компанії, пов’язаної з родиною президента Азербайджану.

Мускат у неділю зробив заяву, в якій повідомив, що слідство не виявило доказів корупції чи відмивання грошей Азербайджану через банк Pilatus.

"Жодне зі звинувачень проти мене моєї дружини Мішель, моєї родини чи людей, наближених до нас, не знайшло підтвердження" - сказав Мускат.

Звинувачення на адресу Муската прозвучали частково внаслідок свідчень працівниці банку Pilatus Марії Єфімової, яка була інформант кою вбитої журналістки. Мальта у минулому році оголосила Єфімову у розшук.

Джозеф Мускат протягом розслідування наполягав на своїй невинуватості і заявляв, що не піде у відставку, доки не буде доведено протилежне.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.