ЄС затвердив нові правила щодо психічного здоров'я пілотів через катастрофу Germanwings

Середа, 25 липня 2018, 19:14

Європейська комісія прийняла нові правила щодо вимог до психічного здоров'ю пілотів, вимагаючи від авіакомпаній в перший раз провести психологічну оцінку пілотів, перш ніж найняти їх на роботу.

Про це повідомляє Reuters.

Нові правила були затверджені через три роки після авіакатастрофи літака Germanwings. Слідчі прийшли до висновку, що другий пілот Андреас Любітц навмисно направив літак А320 в сторону гори, поки перший пілот вийшов з кабіни, убивши всіх 150 чоловік на борту.

Прокурори заявили, що Любіц страждав на психічний розлад з психотичними симптомами, які призводили до суїцидальних думок, але він приховав свою хворобу від роботодавця, що входить до групи Lufthansa.

Нові правила спрямовані на запобігання аналогічній трагедії, надаючи всім пілотам доступ до програми підтримки в разі проблем з психічним здоров'ям і змушуючи європейські авіакомпанії виконувати психологічну оцінку пілотів до того, як ті почнуть працювати.

Пілоти вже підлягають щорічним медичним перевіркам, але вони не включали в себе повну оцінку психічного здоров'я.

Вибіркове тестування на алкоголь для всіх європейських авіакомпаній і тих іноземних перевізників, які літають в Європейський Союз, стане обов’язковим, а екіпажі також будуть проходити більшу кількість перевірок на вживання психоактивних речовин.

Авіакомпанії і країни-члени ЄС отримали дворічний перехідний період для реалізації нових правил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.